Υλικά,
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κγ αλάτι θαλασσινό
- 1 κγ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 Λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις σουπιές
- Κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές και τις σωτάρουμε στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, πιπέρι και λάδι
- Τις σβήνουμε με το λεμόνι
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη δάφνη και το νερό έτσι ώστε να σκεπαστεί
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Θα μείνουν στη σάλτσα τους
- Συνοδεύονται καλά με βραστά λαχανικά, ρύζι, μακαρόνια κλπ
Σημείωση: Το μελάνι από τις σουπιές έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορούμε να αφήσουμε λίγο στο φαγητό μας αν το επιθυμούμε.
Το παρόν περιεχόμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Όλγας Μανωλίτση και είναι μέρος του προς δημοσίευση βιβλίου της. Οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναδημοσίευση απαγορεύεται χωρίς γραπτή άδεια της συγγραφέα.
Άλλες συνταγές μαγειρικής
Διαβάστε όλες μας τις συνταγές με την κυρία Μανωλίτση εδώ
Σχετικά με την Όλγα Μανωλίτση
Είμαι η Όλγα Μανωλιτση. Είμαι Λευκαδίτισσα.