Ξενοφών Βεργίνης
Παραγωγή – Εισαγωγές – Εξαγωγές τροφών, ποτών, παροχής υπηρεσιών και οργάνωση μελετών
Η εταιρεία VERGINIS αποτελεί το brand προϊόντων της Eurofood SA.
Πρόκειται για επιτραπέζιο τυρί μακράς ωρίμανσης. Το προϊόν παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.
Η περιοχή της Καστοριάς παράγει παραδοσιακά το καλύτερο κεφαλοτύρι στην Ελλάδα. Η γεύση του προϊόντος, είναι ευχάριστα αλμυρή. Το κεφαλοτύρι Καστοριάς είναι ιδανικό για ζυμαρικά, γεμιστά λαχανικά αλλά και ως συνοδευτικό σε γεύμα με κρέας. Προϊόν με μοναδική γεύση και εξαιρετικό άρωμα από μια πανέμορφη περιοχή. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου μία ώρα πριν την κατανάλωσή του.
Πρόκειται για προϊόν υψηλής ποιότητας που παρασκευάζεται σταθερά με παραδοσιακή συνταγή. Η φέτα Καστοριάς Π.Ο.Π. παράγεται από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα (min 70% πρόβειο & max 30% γίδινο). Το παραγόμενο προϊόν έχει λεπτή και εξαιρετική γεύση καθώς και λευκό χρώμα. Η φέτα Καστοριάς διακρίνεται για τη χαρακτηριστική και μοναδική γεύση και παραδοσιακή εμφάνιση.
Η κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. είναι ένα εξαιρετικό προϊόν 3μηνης ωρίμανσης (το λιγότερο) που παράγεται επίσης στην Καστοριά. Παρασκευάζεται από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα (min. 90% πρόβειο & max.10% γίδινο), της περιοχής η οποία φημίζεται για την εκπληκτική χλωρίδα. Πρόκειται για ένα ευγενές επιτραπέζιο τυρί με απαλό κίτρινο χρώμα, μεστή γεύση και πολλά αρώματα. Κατά την κατανάλωση της κεφαλογραβιέρας αναδύεται το λεπτό και ευχάριστο άρωμά της. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου μία ώρα πριν την κατανάλωσή της.
Το κασέρι Π.Ο.Π. είναι ημίσκληρο με ελάχιστη ωρίμανση 3 μηνών. Παράγεται από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα (min. 80 % πρόβειο & max. 20% γίδινο). Το γάλα προέρχεται από την Καστοριά. Το τελικό προϊόν έχει μαλακή υφή και λιώνει εύκολα. Το κασέρι είναι ιδανικό προϊόν για τoστ, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες και πίτες. Είναι πραγματικά εξαιρετικό και συνοδεύεται υπέροχα από κόκκινο κρασί. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου τριάντα λεπτά πριν την κατανάλωσή του.
Η Κατσικίσια Γραβιέρα Καστοριάς, είναι ένα νέο προϊόν που παράγεται από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα ημέρας. Έχει μια λεπτή και φρουτώδη ισορροπημένη γεύση που ο χρόνος της προσδίδει περίοπτη θέση ανάμεσα σε όλες τις αντίστοιχες γραβιέρες. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου μία ώρα πριν την κατανάλωσή της. Ωριμάζει για 3 μήνες τουλάχιστον.
Η Γραβιέρα Καστοριάς, είναι ένα εκλεκτό προϊόν από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα του Νομού Kαστοριάς. Είναι ένα τυρί με πλούσια αρώματα. Ωριμάζει για 3 μήνες τουλάχιστον. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου μία ώρα πριν την κατανάλωσή της.
Παραδοσιακό λευκό Κατσικίσιο τυρί Καστορίας σε φυσική άλμη. Ένα τυρί με λεπτή ευχάριστα όξινη γεύση που περικλείει τα αρώματα της περιοχής. Ωριμάζει για 3 μήνες.
To μανούρι Π.Ο.Π. είναι εξαιρετικής ποιότητας μαλακό τυρί που παράγεται από πρόβειο γάλα. Έχει κυλινδρικό σχήμα και ευχάριστη γεύση. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν σνακ σε συνδυασμό με σταφύλια ή κάστανα.
Το φρέσκο ανθότυρο Καστοριάς, κρύβει όλα τα αρώματα της πλούσιας βλάστησης της περιοχής. Είναι ιδανικό για υγιεινή διατροφή, ενώ χρησιμοποιείται σε πίτες και γλυκίσματα.
Το καλαθάκι Λήμνου είναι προϊόν ΠΟΠ. Παράγεται σε ειδικά καλούπια με ανάγλυφο σχήμα καλαθιού. Είναι ένα χειροποίητο τυρί. Έχει λεπτή γεύση και δίκαια θεωρείται κορυφαίο ανάμεσα σε όλα τα λευκά μαλακά τυριά. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό τυρί για πίτες αλλά και ως συνοδευτικό γεύματος. Θεωρείται από τα πιο παραδοσιακά τυριά.
Η παραδοσιακή ελληνική Γραβιέρα Kρήτης Π.Ο.Π., είναι ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό τυρί της μεσογειακής διατροφής, που παράγεται από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα (min. 80 % πρόβειο & max. 20% γίδινο). Ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα κελάρια σταθερής θερμοκρασίας. Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί με εμφανείς
διάσπαρτες τρύπες. Ανάμεσα σε όλες τις γραβιέρες που υπάρχουν, η Γραβιέρα Κρήτης κατέχει επάξια τον τίτλο της «Βασίλισσας» των σκληρών τυριών στην Ελλάδα. Η διάσημη ελληνική Π.Ο.Π. Γραβιέρα Κρήτης έχει γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμα. Ιδανικό προϊόν ως ορεκτικό πριν το κύριο γεύμα, αλλά και μετά από αυτό ακόμα και με τη συνοδεία φρούτου. Συνίσταται να μένει εκτός ψυγείου μία ώρα πριν την κατανάλωσή της.
Γραβιέρα Κρήτης με πιπέρι ή τσίλι. Πρόκειται για αιγοπρόβεια γραβιέρα ειδικής ωρίμανσης, που παράγεται με αγάπη στο τυροκομείο μας στον Εμπρόσνερο Χανίων. Γραβιέρα στην οποία έχει προστεθεί επιλεγμένης ποιότητας ολόκληρο μαύρο ή πράσινο πιπέρι, είτε σε άλλη έκδοση: καυτερό τσίλι, λιαστή τομάτα, τρούφα, σκόρδο. Γραβιέρα που συνοδεύει απόλυτα, το τσίπουρο,τη βότκα και
το κλασικό ούζο για κάθε όμορφη στιγμή μας, και φυσικά την κρητική τσικουδιά.
Ένα νέο γευστικό τυρί το Σαγανάκι Χανίων, λουσμένο με δυόσμο, έχει προστεθεί στην ποικιλία του τυροκομείου μας. Πρόκειται για την αναβίωση μιας Σφακιανής συνταγής. Ένα τυρί που ψήνεται στη σχάρα και μας χαρίζει όλα τα αρώματα της Κρητικής μάνας γης.
Η Κατσικίσια Γραβιέρα Χανίων είναι ένα εξαιρετικό τυρί που προέρχεται από 100% αγνό φρέσκο κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα. Ωριμάζει τουλάχιστον 4 μήνες. Είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα του τυροκομείου κι ένα ίσως από τα καλύτερα τυριά στην κατηγορία του.
Μέλι Κρήτης. Πρόκειται για 100% αγνό προϊόν που περικλείει τα σπανιότερα αρώματα της Κρητικής φύσης. Το μέλι VERGINis παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες (αριθμημένα βάζα) και προέρχεται από κωνοφόρα δέντρα, πληθώρα ανθέων καθώς και θυμάρι Κρήτης.
Ανθότυρος Ξηρός Χανίων. Πρόκειται για κρητική σπεσιαλιτέ που κρύβει σπάνια αρώματα. Παρασκευάζεται από ορό τυρογάλακτος και πρόσγαλα 10%-12%. Είναι ιδανικό τυρί για τρίψιμο στα μακαρόνια αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως επιτραπέζιο ελαφρύ τυρί.
Φρέσκο Ανθότυρο Χανίων. Πρόκειται για προϊόν που κρύβει όλα τα αρώματα της Κρητικής γης, ιδανικό για συνοδευτικό στο πρωινό, τις πίτες και πολλά γλυκίσματα. Το κρητικό ανθότυρο είναι το καλύτερο!
Η Σουρωτή Μυζήθρα είναι ένα αγνό κρεμώδες τυρί πρώτης γραμμής για όλες τις πίτες, ορεκτικά, σαλάτες, καλτσούνια, ακόμη και πολλά γλυκίσματα.
Παράγεται από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα ημέρας και ωριμάζει για 3 μήνες. Πρόκειται ουσιαστικά για την κλασική Κρητική Γραβιέρα μόνο που εδώ έχουμε τη χάρη του καπνίσματος που προσδίδει στο τυρί μια άλλη αρχοντική προσωπικότητα.
Ημικρεμώδες τυρί. Προέρχεται από φρέσκο αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα και συνοδεύει τις σαλάτες, τον ντάκο, τα καλτσούνια και κάθε προκαταρτικό μεζεδάκι μας.
Ένα καθαρά επιτραπέζιο τυρί με μοναδικά αρώματα. Προέρχεται από παστεριωμένο ανάμεικτο αιγοπρόβειο και μερικές φορές και αγελαδινό γάλα. Ωριμάζει τουλάχιστον 4 μήνες.
Πρόκειται για κρεμώδες τυρί. Προέρχεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και είναι ιδανικό ως ορεκτικό και γαρνιτούρες σε όλες τις πράσινες σαλάτες καθώς και για τυρόπιτες.
Η εταιρεία μας στηρίχθηκε στη γνώση, την εμπειρία και το μεράκι του ιδρυτή της με στόχο να προσφέρει στην Ελληνική, την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Αγορά Προϊόντα Προέλευσης, Εκλεκτής Ποιότητας και Γεύσης. Αναπτύχθηκε με την υποστήριξη των παραγωγών, των πελατών και τη συλλογική προσπάθεια των εργαζομένων.
H Eurofood Ποιότητα Α.Ε διαθέτει δύο τυροκομεία, στην Καστοριά και στην Κρήτη, όπου παράγονται προϊόντα που προέρχονται από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Κύριο μέλημα μας είναι η χρήση της μακρόχρονης εμπειρίας των παραδοσιακών τυροκόμων της περιοχής. Η εξειδίκευση της παραγωγής σε καθένα από τα τυροκομεία μας εξαρτάται από τη χλωρίδα της περιοχής. Συνεπώς, στην Καστοριά εξειδικευόμαστε στην παραγωγή σε φέτα, κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα, ενώ η γραβιέρα και τα «φρέσκα» τυριά είναι αποκλειστική δραστηριότητα του τυροκομείου στην Κρήτη.
Άργος, Ορεστικό. Τηλέφωνο: 2467041444
Εμπρόσνερος Αποκορώνου, Χανιά. Τηλέφωνο: 2825051485
Προέκταση Πόντου (Περιοχή ΚΤΕΟ), 1048, Τ.Κ. 57009. Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310536930
Commercial director: Σταματέλος Κώστας
Ξενοφών Βεργίνης
Είναι ο δημιουργός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Εταιρείας Eurofood Ποιότητα Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού – Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΤΕΕ) και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας πρώην Διοικητής του ΟΓΑ (2013–2015) και τέως Βουλευτής Λευκάδας (2004–2007).
Γεννήθηκε στο χωριό Τσουκαλάδες της Λευκάδας έχοντας γονείς τον Νικόλαο και την Αννέτα. Τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Λευκάδα. Είναι Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας με βαθμό Άριστα καθώς και Πτυχιούχος Οικονομικών, Πολιτικών και Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε το Δίπλωμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον βαθμό Άριστα.
Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών για μία δεκαετία (1963-1973) και στο Sevenoaks College ως Καθηγητής Οικονομικών (1973-1974). Από το 1968 έως το 1995 και από το 1995 – 2005 ήταν Βοηθός και Λέκτορ Καθηγητής αντίστοιχα στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπήρξε Οικονομικός Σύμβουλος σε αρκετές επιχειρήσεις Αγροτικού, Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Κλάδου και διετέλεσε μέλος Επιτροπής Σύνταξης Προγραμμάτων της Ν.Δ. για τον Αγροτικό Τομέα (1989-1993), Συντάκτης και υπεύθυνος υλοποίησης του πρώτου Προγράμματος LEADER στην Ελλάδα, Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. (στις περιόδους 1989-1992, 2005-2009 και 2013), Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα (Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. 1985 – 1988)
Εκπρόσωπος της Ελλάδος στους Διεθνείς Οργανισμούς Φ.Α.Ο. και Ο.Ο.Σ.Α. για θέματα Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Βοήθειας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής (1976-1980), Σύμβουλος των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας και Εμπορίου σε Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης (1976-1981), Διευθυντής Οικονομικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Υπουργείο Γεωργίας (1977–1981), Υπεύθυνος Διαπραγματεύσεων Ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για θέματα Γεωργίας, Εμπορίου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και αγρονομισματικής πολιτικής (1975-1980), Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. (1990), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1991-1994), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (1992-1994), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ (1989), Πρόεδρος της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ηπείρου Α.Ε. (1991-1993), Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993), Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) (2009), Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Λευκάδας (2010-2013), Αντιπρόεδρος Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών και Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ Χρηματιστηριακής. Μέλος Δ.Σ. σε πολλά Οικονομικά και Εμπορικά Επιμελητήρια καθώς και μέλος Δ.Σ. σε αρκετούς Κοινωνικούς Φορείς
Έχει να επιδείξει παράλληλα πλούσιο συγγραφικό έργο. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων οικονομικού περιεχομένου και όχι μόνο. Τα επιστημονικά του βιβλία, άρθρα και Μελέτες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα αναφέρονται: στον πληθωρισμό, στην αγροτική και περιφερειακή Ανάπτυξη, στη λειτουργία της Κοινοτικής Αγοράς, στη κοινή Αγροτική Πολιτική, την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και το διεθνές Εμπόριο και Marketing και άλλα.
Είναι μέλος της Εταιρείας Οικονομικών Επιστημών Ελλάδας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου καθώς επίσης μέλος σε πολλούς Συλλόγους Φίλων της Μουσικής και του Πολιτισμού.
Όλα αυτά και παραπάνω, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη βιογραφία του κύριου Ξενοφώντα Βεργίνη, “Πέρα απ’ τον ορίζοντα”, της Ιουστίνης Φραγκούλη – Αργύρη, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε συλλογή:
Πηγή βιογραφικού: https://www.whoiswhogreece.com/xenofon-verginis/
Στείλτε ένα αίτημα ραντεβού, ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.
Destination E-mail: [email protected]