Στο πιθανό ενδεχόμενο η Ρωσία του Πούτιν να επιτεθεί και σε άλλες χώρες, πέρα από την Ουκρανία, αναφέρθηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Σημειωτέων πως ο Όλαφ Σολτς είχε σήμερα συνάντηση στη Γερμανία με τις πρωθυπουργούς της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, και της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον.
Ο Σολτς αναφέρθηκε όμως στον Πούτιν και στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης «θέλει να επεκτείνει τη ρωσική επικράτεια και τα σύνορα με τη βία».
Αναφερόμενος ειδικότερα στο ανοιχτό πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, ο Γερμανός καγκελάριος υποστήριξε πως ο Πούτιν φαίνεται πως θέλει να καταλάβει ένα τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, δημιουργώντας εκεί μια νέα γραμμή επαφής, προτού δώσει το πράσινο για μια κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τον Σολτς ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση από την πλευρά της Μόσχας, εάν ισχύει, δεν είναι βιώσιμη.
Πηγή: PolitisOnline