Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα μεγάλα έργα και θέματα της Λευκάδας
Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, και τον Γενικό Γραμματέα της Γραμματείας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόριο Δημητριάδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα και, ιδιαίτερα, τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αρχικά ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα. Επεσήμανε ότι αν ισχύσει η αναστολή του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Λευκάδα θα είναι το μόνο νησί των Ιονίων χωρίς πανεπιστημιακό Τμήμα, και ζήτησε να εξευρεθεί μια λύση για τη λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα με αντικείμενο ελκυστικό και βιώσιμο. Ανέφερε ότι σε αυτό είναι σύμφωνο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής στο κτίριο του Κέντρου Νεότητας, που προορίζεται για στέγαση του τμήματος.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, υπενθυμίζοντας ότι είναι ένα έργο 30 και πλέον χρόνων για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Ενημέρωσε ότι έχει προκριθεί ως λύση για τη σύνδεση η υποθαλάσσια ζεύξη και ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι επόμενες διαδικασίες ώστε να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στο διαγωνισμό.
Ο Βουλευτής επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, τον οποίο το Νοσοκομείο έχει υποβάλει για έγκριση εδώ και αρκετό διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο Λευκάδας, ως νέα μονάδα υγείας, χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό για να λειτουργήσει απρόσκοπτα, και ζήτησε τη βοήθειά τους ώστε να εγκριθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία ο νέος Οργανισμός.
Αναφέρθηκε ακόμη στην προοπτική κατασκευής νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας, σύμφωνα και με τη δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, ότι το Υπουργείο θα αναλάμβανε τη μελέτη και την κατασκευή του, εφόσον βρισκόταν κατάλληλο οικόπεδο. Επεσήμανε ότι, έπειτα από πρωτοβουλίες που ανέλαβε, βρέθηκε το οικόπεδο και ενημερώθηκε η ΕΤΑΔ έπειτα από συναντήσεις με τη Διοίκησή της, ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση. Ο κ. Γεραπετρίτης επικοινώνησε παρουσία του Βουλευτή με την ΕΤΑΔ και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης, ώστε μετά το πέρασμα του οικοπέδου στο Υπουργείο Πολιτισμού, να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα.
Ο κ.Καββαδάς αναφέρθηκε επιπλέον στις συναντήσεις του με τους Υπουργούς και στις επιστολές που έχει καταθέσει σχετικά με την ανάγκη να προχωρήσουν οι Λιμνοδεξαμενές Βασιλικής και Εγκλουβής και τα συνοδά αρδευτικά τους δίκτυα. Επεσήμανε ότι τα δύο έργα είναι απολύτως απαραίτητα, για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη διαφοροποίηση της οικονομίας του νησιού.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας–Άρτας–Λευκάδας, ενημερώνοντας για τις συναντήσεις του με τα Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ώστε να μπει σε προτεραιότητα η υλοποίησή του μετά τη διασφάλιση της χρηματοδότησης 130.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεδομένου ότι το έργο είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουν γρήγορα ο διαγωνισμός και η κατασκευή του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στο έργο της Μαρίνας στο Βλυχό και στο Αστυνομικό Μέγαρο, ζητώντας την επίσπευση της έγκρισης του φακέλου της Μαρίνας στο Βλυχό από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, και του αντίστοιχου φακέλου από την Κυβερνητική Επιτροπή Μεγάλων Έργων. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα διυπουργικά όργανα θα εγκρίνουν και τα δύο στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις τους.
Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε ως στόχους για το μέλλον και ζήτησε τη συνδρομή της Κυβέρνησης τη δημιουργία του Εγκάρσιου άξονα Ανατολικής – Δυτικής Λευκάδας, επισημαίνοντας ότι είναι ένα έργο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στο νησί, καθώς και τη δημιουργία λιμένα για κρουαζιερόπλοια, που θα δώσει πνοή στη βιομηχανία τουρισμού του νησιού.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Βουλευτής δήλωσε:
«Έπειτα από τη συνάντησή μου τον Ιούλιο με τον Πρωθυπουργό, τις συναντήσεις μου με Υπουργούς όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την ενημέρωση και τη βοήθεια που ζήτησα τόσο από τον κ. Γεραπετρίτη όσο και από τον κ. Δημητριάδη, είναι πλέον σαφές ότι η Κυβέρνηση, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι σύμμαχοι της Λευκάδας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, σε όλα τα μεγάλα έργα.
Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει όραμα, υπάρχει και η δυνατότητα να αλλάξουμε την εικόνα της Λευκάδας, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη αλλά και εκκινώντας και δρομολογώντας νέα.
Συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και δημιουργούμε τη Λευκάδα του αύριο.»