Αφέσου στις αισθήσεις σου – Νιώσε την ενέργεια – Ζήσε τη στιγμή.
Σε έναν καταπράσινο λόφο στο Δρυμώνα, με μαγευτική θέα στις δυτικές ακτές της Λευκάδας και στο βαθύ μπλε του Ιονίου πελάγους, δεσπόζει το Amente.
Εδώ θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης, διασκέδασης και γαστρονομικής απόλαυσης που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά σας. Ακολουθήστε μας στο ταξίδι…
Ήταν τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν ο κ. Σπύρος Μπούμπουκας γοητεύτηκε από την ομορφιά του Δρυμώνα. Αγόρασε το λόφο Βάραγγα με όνειρό του να μείνει για πάντα εκεί με την οικογένειά του. Μπορεί τότε να ήταν ο μόνος άνθρωπος που έβλεπε πως αυτό το μέρος έχει προοπτική για μεγάλη εξέλιξη. Μέσα στη καρδιά του φώλιασε η επιθυμία να αξιοποιήσει αυτόν τον παράδεισο. Οραματίστηκε ένα εστιατόριο με πισίνα για τον γιο του, Βαγγέλη, ο οποίος ήταν ένας νέος ανερχόμενος σεφ.
Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό του, μέσω των νέων ιδιοκτητών που μαγεύτηκαν από το τοπίο, εντυπωσιάστηκαν από τον αρχικό σχεδιασμό και του έδωσαν νέα πνοή.
Το καλοκαίρι του 2020 το Amente άνοιξε τις πύλες του αποκαλύπτοντας έναν άγνωστο παραμυθένιο τόπο που κέρδισε τις εντυπώσεις.
Χαρακτηρίστηκε εξαρχής ως το ελκυστικότερο μέρος για την εξαιρετική τοποθεσία, την εκθαμβωτική θέα, την υπέροχη ατμόσφαιρα και τις ξεχωριστές παροχές του. Αγαπήθηκε για το γευστικό και ποιοτικό φαγητό, τα ευφάνταστα και ιδιαίτερα cocktails, την γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, την ποιότητα και την εξατομίκευση των παροχών του. Άφησε τη σφραγίδα του με τις μοναδικές εμφανίσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έντυσαν μουσικά τα ηλιοβασιλέματα με τους ήχους του βιολιού, του σαξοφώνου, του τσέλου, του κλαρίνου. Ένωσε τις κοινές ζωές πολλών ανθρώπων ως το πιο ρομαντικό μέρος για αξέχαστες προτάσεις γάμου.
Ο νέος Chef του Amente, Νίκος Προκόπης, επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε, αντλώντας έμπνευση από τα ταξίδια του και τις εμπειρίες του σε βραβευμένα εστιατόρια (Astir Palace – Vouliagmeni, Fenchurch at Sky Garden – London, Pur’-Jean-François Rouquette at Park Hyatt – Paris Vendôme, L’ abeille Shangri-La hotel – Paris). Ανοίγει τις πόρτες της εκλεπτυσμένης και κομψής μεσογειακής κουζίνας του με σεβασμό στα εποχικά και ποιοτικά προϊόντα. Άρτια πιάτα, γευστικά και αισθητικά, ταξιδεύουν τον ουρανίσκο και απογειώνουν την γευστική εμπειρία, με φόντο την εντυπωσιακή πισίνα, την υπερυψωμένη βεράντα και την ακαταμάχητη θέα στον ορίζοντα.
Συνοδεύστε ιδανικά το φαγητό σας με εκλεκτούς οίνους επιλεγμένους από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Περισσότερες από 50 ετικέτες, με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα -διεθνώς αναγνωρισμένα, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), γηγενείς και ανερχόμενες ποικιλίες- αλλά και ποιοτικούς οίνους από χώρες μακρινές, όπως Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία, Χιλή.